Over het Ministerie

art. 1 De vrolijke jihad tegen eenheidsworst en zurigheid.

art. 2 De dictatuur van de Goesting.

In het Ministerie wordt er ontdekt, verzameld, bedacht en gefixt. Met goesting voor roots en ziel. Dingen en beeld. Gecombineerd met frisse wind. Weg uit de muffe doos. Om het wat overzichtelijk te houden zijn er de departementen.

Het Departement

Krijg de Kleren

…speelt met woord en beeld : op textiel. Eigen productie en ontwerp. In kleine oplages vanaf 1 stuk. We werken uitsluitend met organisch en fairwear katoen. Absoluut geen geitenwollen gedoe maar bovenal mooi, duurzaam en degelijk. Het katoen wordt bedrukt met watergedragen pigmentink in ons Atelier in de Kempen, ‘het rovershol’ en soms ‘the Alamo’ genoemd. We steken er met plezier werk en veel zorg in.

Het Departement Verwensingen

…speelt met woord en beeld : op gevonden foto’s, gereanimeerd met kleur en diepte en meestal onderstreept met een gedachtenkronkel. En soms, heel soms, wordt er wat gemanipuleerd. Maar voor het goede doel mag dat. We voeren een jolige jihad tegen eenheidsworst en zurigheid waarvan mensen met een ziel jeuk, maagklachten of soms ronduit buikloop krijgen. En dat willen we niet.

Het Departement

Huisraad

…speelt met woord en beeld : op servies en andere nuttige huishoudspullen. Onder het Departement Huisraad vind je mokken voor elk humeur en elke humor. Voor de hoognodige koffie in de ochtend tot een rustgevende theetje in de avond.
Steeds met een vette knipoog en een groot foert! gehalte.

Het Departement

Binnenlandse Zakken

…speelt verder met woord en beeld : op textiel, met name zakken. Binnenlandse zakken nog wel. Lokaal gemaakt, lokaal verkocht. Eigen productie en ontwerp. In kleine oplages vanaf 1 stuk. We werken uitsluitend met organisch en fairwear katoen. Geen geitenwollen gedoe maar bovenal mooi, duurzaam en degelijk. Het katoen wordt bedrukt met watergedragen pigmentink in ons Atelier in de Kempen.

Atelier Von-B

…is waar unieke dingen worden bedacht en geproduceerd. Het kan gaan van re-design, het pimpen der dingen, vaak met roots. Verlichting, experimentele dingen of iets wat voortkomt uit de dictatuur van de Goesting met de grote en zachte G. Soms gebeurt hier gewoon niets met een F van foert.

Cis Bauwelinckx

De mens achter het ministerie is voorzien van bijzondere hersenkronkels, goesting om te creëren en een oog voor dingen, vorm, kleur en gevoel. Hoofd, hart, buik en handen. Dat zijn de 4 grote bestanddelen waarmee alles gedaan wordt. De rest is bijzaak waar regelmatig eens goed mee gelachen wordt.

Cis werd grootgebracht tussen vormen, kleur en beeld en heeft door de onnozel brede interesse in mensen, de dingen en ‘t leven an sich behoorlijk veel zijpaden bewandeld. Sinds 2010 staat hij stevig aan het stuur van het Ministerie van Unieke Zaken dat hij zelf als een maatpak ontwierp omdat er geen enkel kostuum pastte.

Ministerie van Unieke Zaken

Ons eigen rovershol in Leuven :

Leopold Vanderkelenstraat 33
3000 Leuven

Loop binnen, lach en feel free!